Vejrdata leveres af Vestas wind. It means the world to us

Påskevejret

onsdag d. 04 apr 2012 af vejret.dk

Pænt vejr fredag med skyer og senere opklaring fra øst

Vi går en kold påske i møde, Skærtorsdag skal nydes for det bliver den flotteste dag af dem alle.

Det er en bister og kold påske vi går i møde, påsken starter dog flot selvom det bliver koldt.

Skærtorsdag:

Et højtryk strækker sig fra vest ind over landet og giver os en flot start på påsken med masser af sol i hele landet og svag vind om torsdagen.

Natten til skærtorsdag kommer der frost i det meste af landet, hvorfor torsdag formiddag fortsat vil være meget kølig med temperaturer omkring 3-4°C.
I løbet af dagen vil temperaturerne rundt omkring i landet komme på på 5-10°C, koldest ved kyster med pålandsvind.
Ud på aftenen og natten vil temperaturen falde og særligt i de sydlige egne skal man være opmærksom på nattefrost.

Vinden vil om formiddagen være svag til let og den vil fortsat komme fra en nordøstlig retning i de sydligste egne, imens den i de nordlige egne vil være drejet om i nordvest.
I løbet af dagen vil vinden stilne helt af i de sydlig egne, imens den ved Vendsyssel vil tiltage til en frisk vind fra vest hen under aftenen.

langfredag:

De sydøstligste egne af landet vil først på dagen få en del sol. Herefter trækker et skydække ind i forbindelse med en frontpassage som først slår igennem mod vest og siden passerer hele landet.
Der vil i forbindelse med fronten komme regn til det meste af landet.
Når fronten har passeret vil der i i Jylland sidst på dagen komme lidt sol, men den kolde instabile luft bag fronten giver mulighed for sne, slud- eller haglbyger.

Dagtemperaturen kommer til at ligge imellem 4-8°C, imens temperaturerne om natten vil være omkring eller lige over frysepunktet.

Lørdag:

Det bliver endnu en kold dag med temperaturer omkring 3 og 6°C og den kolde vind fra nord bliver jævn til hård.
De sydøstlige egne kan forvente en del skyer med regn, sne eller slud men ellers bliver det mest tørt og der kommer en del sol. Ud på natten bliver det klart og koldt, temperaturerne kommer til at ligge fra frysepunktet og op mod 3-4°C. En ny front trækker i løbet af natten ind fra vest og giver først skyer i de vestligste egne som herefter breder.
Vinden bliver svag til jævn fra skiftende retninger.

I de sydøstlige egne først skyet med regn, slud eller sne, og temp. mellem frysepunktet og 3 graders varme.

Ellers mest tørt med lidt eller nogen sol. Temp. op mellem 2 og 7 grader, og jævn til hård vind omkring nord, som aftager til svag til jævn.

Om natten mest tørt og stedvis ret klart vejr, men i den vestlige del af landet bliver det senere overskyet. Temp. ned mellem 0 og 5 graders frost, Svag vind fra skiftende retninger.

Søndag:

Temperaturerne vil ligne lørdagens og ligge imellem 3 og 6°C. Svag til frisk vind mest fra en østlig eller nordlig retning. Det holder tørt i det meste af landet og der kommer nogen eller en del sol. De sydvestligste egne kan dog en overgang forvente en smule regn, slud eller sne.

mandag:

Fortsat risiko for sne, slud eller haglbyger, men også nogen sol imellem bygerne. Koldt vejr med dagtemperaturer omkring 3-6°C. svag til jævn vind.

Thomas Alsbirk - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S