Vejrdata leveres af Vestas wind. It means the world to us

Vejrudsigt torsdag den 12. april 2012

torsdag d. 12 apr 2012 af vejret.dk

Pænt vejr fredag med skyer og senere opklaring fra øst

Det bliver en dag med typisk aprilvejr med både sol, regn og måske endda torden og hagl.

Frontzonen der den seneste tid har ligget over landet og adskilt den varme luft mod øst med koldere luft fra området over Nordsøen ligger nu omkring Bornholm og giver fortsat anledning til en smule nedbør. I resten af landet vil vi få blandet vejr.
Instabil luft giver anledning til ret kraftige byger flere steder, men solen vil også kigge igennem - særligt mod øst og mod vest. Det sydøstlige Jylland og Fyn forventes at få flest byger.
Bygerne kan blive så kraftige at der er risiko for både hagl og torden enkelte steder. Det bliver fortsat ganske stille vejr med svag til let vind.

Formiddag:
Her til morgen vil der fortsat være dis og tåge enkelte steder, men dette forventes at forsvinde inden for få timer. Der kommer blot et en smule nedbør i form af byger længst mod vest og fra fronten omkring Bornholm. Vinden bliver svag fra skiftende retninger og temperaturerne ligger imellem 4 og 7 grader.

Eftermiddag:
I løbet af eftermiddagen får vi temperaturer imellem 7 og 13 grader og vinden vil fortsat være svag.
En formation af bygeskyer, som i løbet af dagen forventes at bliver ret kraftige kommer ind sydfra. Nogle steder kan disse skyer udvikle sig de bliver med torden og hagl.
Bygerne forventes primært i de centrale og sydlige dele af landet imens Sjælland går nogenlunde fri. Vinden vil blive ganske svag fra skiftende retninger.

Aften/nat:
I aften vil der fortsat være enkelte lokale byger som efterhånden vil opløses og der vil være god mulighed for sol. Temperaturerne kommer i aften og først på natten ned imellem 1 og 5 grader, enkelte steder lige under frysepunktet inden solopgang.
Ud på natten og morgentimerne vil der dannes tåge primært i de centrale dele af Jylland, tågen forventes vare ved til ud på morgenen fredag.

dagens UV-index = 6

Thomas Alsbirk - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S